RunUO Community

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

External Connections

iBruteForce

Sorceror
It's been quite some time since I've dealt with RunUO or UO in-general. However I've decided to get back into C# and will be using UO as a means to an end.

Not to mention UO is after all the greatest game to date.

I've got everything setup to a basic degree. I'm able to ping the server and see pings on the console. I'm able to connect to the server via localhost.

However I'm unable to login via the external IP or the no-ip.

public static readonly string Address = "74.141.163.12";
public static readonly string ServerName = "Vandal UO";


RunUO - [https://github.com/runuo/] Version 2.5.0.24991
Core: Running on .NET Framework Version 4.0.30319
Core: Optimizing for 4 64-bit processors
Core: Server garbage collection mode enabled
RandomImpl: CSPRandom (Software)
Scripts: Compiling C# scripts...done (0 errors, 0 warnings)
Scripts: Skipping VB.NET Scripts...done (use -vb to enable)
Scripts: Verifying...done (2925 items, 742 mobiles) (0.38 seconds)
Regions: Loading...done
World: Loading...done (107683 items, 2663 mobiles) (0.91 seconds)
Listening: 169.254.36.0:2593
Listening: 169.254.255.80:2593
Listening: 192.168.1.41:2593
Listening: 169.254.70.138:2593
Listening: 127.0.0.1:2593
Client: 127.0.0.1: Connected. [1 Online]
Login: 127.0.0.1: Valid credentials for 'vorpal77'
Client: 127.0.0.1: Connected. [2 Online]
Login: 127.0.0.1: Account 'vorpal77' at character list
Client: 127.0.0.1: Disconnected. [1 Online] [vorpal77]
Client: 127.0.0.1: Disconnected. [0 Online] [vorpal77]
Client: 158.247.7.200: Connected. [1 Online]
Client: 158.247.7.200: Disconnected. [0 Online]
Core: Using dual save strategy
World: Saving...Closing Save Files.
Save done in 0.12 seconds.
Core: Using dual save strategy
World: Saving...Closing Save Files.
Save done in 0.05 seconds.
 

Grimoric

Sorceror
It Looks like you don't have a port forward on the external port.

Your server is listening on:

Listening: 169.254.36.0:2593
Listening: 169.254.255.80:2593
Listening: 192.168.1.41:2593
Listening: 169.254.70.138:2593
Listening: 127.0.0.1:2593


Your local login is on the loopback address. You need likely forward the external address to 192.168.1.41 on port 2593.
I think your external IP might be 158.247.7.200 and this should not be connected directly to your computer.

It might temporarily work if you change the code line to (but I would fix the firewall instead):
public static readonly string Address = "158.247.7.200";

The issue here is that External IP 158.247.7.200 will change in the future, this is the reason you are using the NO-IP solution.
Your computer sends your external IP to NO-IP at startup by using their tool. Your firewall will accept all incoming traffic and forward it correctly to your internal IP 192.168.1.41.

Oh... and IP starting on 169.254 are Link-Local addresses and are to any use here :)

Example from ASUS on how to do this: https://www.asus.com/support/FAQ/1037906/

-Grim
 
Last edited:
Top